top of page
IMG_3510_edited.jpg

Ragedy’s Ragdolloppdrett

Min drøm om et oppdrett av rasen Ragdoll oppsto i 2001 da jeg fikk min aller første Ragdoll. Det var (N)Ragpaw's Gracie, en utrolig snill og nydelig brun bicolor.

 

Hadde fått nyss av rasen av ei dame jeg jobbet sammen med da jeg var vikar på NRK Tyholt for mange år siden. Alltid elsket katter og når hun fortalte og viste bilder av den vakre katten hun hadde hatt var jeg solgt. Var på den tiden ikke mange oppdrettere av rasen så jeg ringte rundt og fikk da kjøpe denne pusen. 

 

Drømmen om kattunger oppsto og jeg spurte om det var mulig å få lov til å ha kattunger på Shiva, som jeg kalte Gracie til daglig. Fikk ja og bodde da sammen med min venninne Margrethe, som kjøpte S*Dollebos Albin Gustav. Han var en brun colorpoint gutt.

 

Oppdrettet ble godkjent av NRR i juni 2003. Veien videre gjorde det slik at jeg flyttet fra Trondheim til Mo I Rana sammen med min da nyfødte datter Aurora og Margrethe flyttet tilbake til Stavanger. Litt vanskelig å samarbeide da, så jeg behold oppdretternavnet mitt og Margrethe startet for seg selv. Hun har i dag lagt ned sitt katteri, mens jeg har fortsatt med denne fantastiske hobbyen min.

 

Første kullet jeg hadde var i 2003, foreldrene var Gracie og Albin, en fin brun bicolorgutt.

Viktig for oss er at kattene er friske, har et godt temperament og holder standarden til Ragdollen. 

 

Jeg er gift med Espen, som og er like fortapt i Ragdollen som jeg. Han er det jeg kaller katteviskeren. Alle kattene elsker han og det synes godt her hjemme.

 

Jeg elsker å dra på utstilling og har i flere år hatt en veldig god samarbeidspartner i min gode venn Merethe Førde som har stamnavnet (N)Amasing Rag's. Vi eier en del katter sammen og har et tett og godt samarbeid som jeg aldri kunne vært foruten.

 

Jeg er utdannet Førskolelærer og jobber i en barnehage i Mo I Rana, vi bor på et lite tettsted kaldt Storforsheia, ca 2.5 mil nord for Mo.

bottom of page